Ontwormen

 

hond2.jpg

Het regelmatig ontwormen van uw hond is belangrijk voor de gezondheid van het dier en ter bescherming van uzelf. Lintwormen en spoelwormen kunnen een grote weerslag hebben op de algemene conditie van uw dier.

 

Gewichtsverlies, slechte vachtconditie, plattere stoelgang tot diarree en braken zijn de meest voorkomende klachten bij een wormbesmetting. Pups zijn erg gevoelig voor worminfecties en voor hen kan een massale besmetting zelfs levensbedreigend zijn. Omdat pups bijna steeds wormen meekrijgen in de baarmoeder of via de moedermelk (ook als de teef reeds behandeld is) adviseren we om de teef en pups alle 2 weken te ontwormen vanaf de leeftijd van 2 weken. Vanaf 3 maanden leeftijd maandelijks tot de leeftijd van een half jaar. Bij een volwassen hond laten we 1 tot 4 keer per jaar ontwormen afhankelijk van het besmettingsrisico bij uw dier.

 

Overdracht kan gebeuren door het eten van rauw vlees, door vlooien, door het eten van ratten of muizen en door het contact met uitwerpselen van soortgenoten. In geval van jonge kinderen of mensen met een verminderde weerstand in het gezin is 4 keer per jaar ontwormen het absolute minimum! Dit omdat mensen tevens besmet kunnen worden met deze wormen. Kleine kinderen zijn vatbaarder doordat ze op de grond kruipen, hun handjes in hun mond steken, in de zandbak spelen die vaak als toilet wordt gebruikt door huisdieren,… . Het is ook niet hygiënisch zich te laten aflikken door een hond. Vraag advies in de praktijk wat het beste ontwormingsproduct en -schema is voor uw hond.

> Terug naar overzicht


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK