Vaccinatie

  

hond1.jpgDoor uw hond te laten vaccineren, geeft u ze een bescherming tegen een aantal infectieuze ziekten. Bij het vaccineren worden infectieuze deeltjes geïnjecteerd en zal het afweersysteem van het lichaam hierop reageren. Het afweersysteem zal namelijk antistoffen tegen de ingeënte ziekteverwekkers aanmaken.

    

Ontwormen

  

hond2.jpgHet regelmatig ontwormen van uw hond is belangrijk voor de gezondheid van het dier en ter bescherming van uzelf. Lintwormen en spoelwormen kunnen een grote weerslag hebben op de algemene conditie van uw dier. Gewichtsverlies, slechte vachtconditie, plattere stoelgang tot diarree en braken zijn de meest voorkomende klachten bij een wormbesmetting.

    

Castratie van de reu

  

Het castreren van de reu zorgt in de eerste plaats dat hij onvruchtbaar wordt en dus geen teven meer kan bevruchten. Castratie kan bij reuen met wegloopgedrag en overdreven paringsdrift een oplossing bieden doordat deze gedragingen hormonaal worden gestuurd.   

Ontvlooien

  

hond3.jpgVlooien zijn kleine insecten zonder vleugels die parasiteren op onze huisdieren. De volwassen vlo leeft in de vacht van dieren en voedt zich dagelijks met bloed. Een vlo plant zich snel voort, waarbij ze hun eitjes in de omgeving afwerpen.

  

    

De hond mee op reis

  


hond5.jpg
Volgens de Europese wetgeving dient uw hond over volgende zaken te beschikken om mee naar het buitenland te mogen: 
• een Europees dierenpaspoort 
• identificatie en registratie d.m.v. een chip 
• vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

    

Teken

  

hond4.jpgTeken zijn parasieten die voornamelijk in de periode van februari tot oktober voorkomen en in hoge grassen, struiken en bomen leven. Wanneer een hond voorbij loopt laat de teek zich vallen en bijt ze zich vast in de huid.

  

 

    

Het overlijden van uw hond

  


hond6.jpgEen huisdier is voor vele mensen een belangrijk en geliefd lid van het gezin. Daarom is het moeilijk om hen ouder te zien worden en sterven.

    

 

 

Sterilisatie van de teef

  

Bij de sterilisatie van een teef worden de eierstokken chirurgisch verwijderd. Indien de baarmoeder afwijkend of ontstoken is, wordt deze mee verwijderd. Door deze ingreep wordt de teef onvruchtbaar en zal ze geen loops gedrag meer vertonen. Daarnaast heeft de teef geen risico meer op schijndracht en op een baarmoederontsteking. Bij een baarmoederontsteking kan de teef ernstig ziek worden en bij laattijdige vaststelling kan dit zelfs fataal zijn.    


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK