Vaccinatie
Door uw hond te laten vaccineren, geeft u ze een bescherming tegen een aantal infectieuze ziekten. Bij het vaccineren worden infectieuze deeltjes geïnjecteerd en zal het afweersysteem van het lichaam hierop reageren. Het afweersysteem zal namelijk antistoffen tegen de ingeënte ziekteverwekkers aanmaken.
Ontwormen
Het regelmatig ontwormen van uw hond is belangrijk voor de gezondheid van het dier en ter bescherming van uzelf. Lintwormen en spoelwormen kunnen een grote weerslag hebben op de algemene conditie van uw dier. Gewichtsverlies, slechte vachtconditie, plattere stoelgang tot diarree en braken zijn de meest voorkomende klachten bij een wormbesmetting.
Castratie van de reu
Het castreren van de reu zorgt in de eerste plaats dat hij onvruchtbaar wordt en dus geen teven meer kan bevruchten. Castratie kan bij reuen met wegloopgedrag en overdreven paringsdrift een oplossing bieden doordat deze gedragingen hormonaal worden gestuurd.
Ontvlooien
Vlooien zijn kleine insecten zonder vleugels die parasiteren op onze huisdieren. De volwassen vlo leeft in de vacht van dieren en voedt zich dagelijks met bloed. Een vlo plant zich snel voort, waarbij ze hun eitjes in de omgeving afwerpen.
De hond mee op reis
Volgens de Europese wetgeving dient uw hond over volgende zaken te beschikken om mee naar het buitenland te mogen:
• een Europees dierenpaspoort
• identificatie en registratie d.m.v. een chip
• vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)
Teken
Teken zijn parasieten die voornamelijk in de periode van februari tot oktober voorkomen en in hoge grassen, struiken en bomen leven. Wanneer een hond voorbij loopt laat de teek zich vallen en bijt ze zich vast in de huid.
Het overlijden van uw hond
Een huisdier is voor vele mensen een belangrijk en geliefd lid van het gezin. Daarom is het moeilijk om hen ouder te zien worden en sterven.
Sterilisatie van de teef
Bij de sterilisatie van een teef worden de eierstokken chirurgisch verwijderd. Indien de baarmoeder afwijkend of ontstoken is, wordt deze mee verwijderd. Door deze ingreep wordt de teef onvruchtbaar en zal ze geen loops gedrag meer vertonen. Daarnaast heeft de teef geen risico meer op schijndracht en op een baarmoederontsteking. Bij een baarmoederontsteking kan de teef ernstig ziek worden en bij laattijdige vaststelling kan dit zelfs fataal zijn.
Info
Naam: Dierenarts Michel Baets
Straat: Stenenmolenstraat 8
Gemeente: 9255 Opdorp
Tel: 052/34.23.19
GSM: 0475/62.44.32
E-mail: michel.baets@skynet.be
MAATREGEL COVID-19
DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN
CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK