Castratie van de reu

 

Het castreren van de reu zorgt in de eerste plaats dat hij onvruchtbaar wordt en dus geen teven meer kan bevruchten. Castratie kan bij reuen met wegloopgedrag en overdreven paringsdrift een oplossing bieden doordat deze gedragingen hormonaal worden gestuurd.

 

Bij bepaalde aandoeningen zoals prostaatvergroting, teelbaltumoren en cryptorchidie (teelbal zit in de buik of lies) is castreren een onderdeel van de behandeling. Bij bepaalde types van agressie, of dominant gedrag kan castratie ook helpen. De teelballen, waarin de hormoonproductie bij de reu plaats vindt, worden chirurgisch verwijderd. Bij twijfel of een dergelijke operatie wel zin heeft bij een reu, kan worden gekozen voor een chemische castratie. Dit is een tijdelijke en reversibele castratie met behulp van een hormonale chip die een half jaar tot één jaar werkt.

 

Het kan u een idee geven of het karakter van uw hond zal veranderen indien u hem operatief laat castreren. Een castratie bij de reu kan vanaf 6 à 9 maanden leeftijd, afhankelijk van het ras.

> Terug naar overzicht


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK