Tandproblemen

 

konijn6.jpg

Zeer vaak zien wij gebitsproblemen bij konijnen. De tanden van een konijn groeien nl zijn hele leven door. Indien de tanden dus te weinig afslijten door bv. foutieve voeding, kunnen er snel grote problemen optreden.


Meestal worden konijnen aangeboden omdat ze duidelijk scheefgroeiende snijtanden hebben. Dit kan aangeboren zijn of ten gevolge van trauma, maar soms is het slechts het topje van de ijsberg. In dat laatste geval groeien de snijtanden scheef omdat er ter hoogte van de kiezen al langer een probleem aan de gang is. Bij problemen zijn ter hoogte van de kiezen, zal de dierenarts vaak over tandpunten praten. Dit zijn scherpe punten op de kiezen die ernstige wonden in de wangen en de tong kunnen veroorzaken.

 


De symptomen van gebitsproblemen kunnen erg variëren. Het eerste wat vaak opvalt is dat het konijn zal vermageren. Daarom laten wij onze gekende tandpatiënten wekelijks wegen. Valt het konijn teveel af voor zijn gewicht, bv .30 a 40 gram voor een konijn van 2 kg, dan weet de eigenaar dat hij best op consultatie komt om tand- of andere problemen uit te sluiten. Andere tekenen van tandproblemen kunnen zijn: tandenknarsen, speekselen, een natte kin, een zwelling ter hoogte van de onderkaak, abcessen, oogproblemen en kleinere, hardere keutels.

> Terug naar overzicht

 

 


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK