Vaccinatie

 

hond1.jpg

Door uw kat te laten vaccineren, geeft u ze een bescherming tegen een aantal infectieuze ziekten. Bij het vaccineren worden infectieuze deeltjes geïnjecteerd en zal het afweersysteem van het lichaam hierop reageren door antistoffen tegen de ingeënte ziekteverwekkers aan te maken. Wanneer uw kat na de vaccinatie in contact komt met deze ziekteverwekkers zal ze beschermd worden door deze antistoffen.

 

 

 

Pasgeboren kittens krijgen via de moedermelk antistoffen mee die hun een tijdelijke bescherming geven. Vanaf 9 weken leeftijd zijn deze antistoffen echter niet meer talrijk genoeg aanwezig en is de kitten opnieuw gevoelig voor ziekteverwekkers. Daarom dient op 9 weken leeftijd een eerste vaccin te worden gegeven. Op 12 weken dient u de kitten opnieuw te laten vaccineren om de antistoffenvoorraad aan te sterken zodat de kat een jaar beschermd wordt. Nadien is een jaarlijkse hervaccinatie nodig om de afweer op peil te houden. Voor binnen- en buitenkatten enten we tegen niesziekte en kattenziekte. Voor buitenkatten adviseren we bijkomend de enting tegen kattenleukemie (FeLV).

 

Aan de hand van een brief  of  email herinneren wij u er jaarlijks graag aan wanneer het tijd is om uw dier zijn inenting te geven. Dit jaarlijks vaccineren is bovendien een ideaal moment om uw kat een gezondheidscontrole te laten ondergaan.

> Terug naar overzicht


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK