Vaccinatie

  

hond1.jpgDoor uw kat te laten vaccineren, geeft u ze een bescherming tegen een aantal infectieuze ziekten. Bij het vaccineren worden infectieuze deeltjes geïnjecteerd en zal het afweersysteem van het lichaam hierop reageren door antistoffen tegen de ingeënte ziekteverwekkers aan te maken. 

 

    

Ontwormen

  

hond2.jpgHet regelmatig ontwormen van uw kat is belangrijk voor de gezondheid van het dier en ter bescherming van uzelf. Lintwormen en spoelwormen kunnen een grote weerslag hebben op de algemene conditie van uw dier.

 

 

    

Voeding

  

Wat betreft voeding kiest u best voor een commerciële kant-en-klaar voeding. Deze zijn op basis van jarenlange onderzoeken en studies perfect uitgebalanceerd op maat van uw kat en voldoen in alle nutriëntenbehoeften op gebied van energie, eiwitten, mineralen en vitaminen.

       

 

Ontvlooien

  

hond3.jpgVlooien zijn kleine insecten zonder vleugels die parasiteren op onze huisdieren. De volwassen vlo leeft in de vacht van dieren en voedt zich dagelijks met bloed. Een vlo plant zich snel voort, waarbij ze hun eitjes in de omgeving afwerpen.

      

 

Chippen bij katten

  

kat4.jpgHet grote voordeel van chippen is dat in geval van verlies, diefstal of aanrijding van een gechipte kat, de eigenaar snel kan worden teruggevonden.

       

 

 

Teken

  


kat1.jpgTeken zijn parasieten die voornamelijk in de periode van februari tot oktober voorkomen en in hoge grassen, struiken en bomen leven.

      

 

 

Kat mee op reis

  

kat5.jpgVolgens de Europese wetgeving dient uw kat over volgende zaken te beschikken om mee naar het buitenland te mogen:
• een Europees dierenpaspoort 
• identificatie en registratie d.m.v. een chip 
• vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)
  

 

Sterilisatie van de kattin

  

Bij de sterilisatie van een kattin worden de eierstokken chirurgisch verwijderd. Indien de baarmoeder afwijkend of ontstoken is, wordt deze mee verwijderd.  

Het overlijden van uw kat

  

kat6.jpgEen huisdier is voor vele mensen een belangrijk en geliefd lid van het gezin. Daarom is het moeilijk om hen ouder te zien worden en sterven. 

 

 

 

Castratie van de kater

  

Het castreren van de kater zorgt in de eerste plaats dat hij onvruchtbaar wordt en dus geen kattinnen meer kan bevruchten.  


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK