Ontvlooien

 

hond3.jpg

Vlooien zijn kleine insecten zonder vleugels die parasiteren op onze huisdieren. De volwassen vlo leeft in de vacht van dieren en voedt zich dagelijks met bloed. Een vlo plant zich snel voort, waarbij ze hun eitjes in de omgeving afwerpen.

 

Een vlo legt wel tot 250 000 eitjes per maand. Uit deze eitjes komen larven die zich in de omgeving gaan verpoppen. Dit popstadium kan tot een jaar overleven in huis en bij gunstige omstandigheden komt de nieuwe volwassen vlo eruit. Hoewel problemen met vlooien zich meestal in de zomerperiode voordoen, kunnen ze tijdens de winter door onze goed verwarmde huizen heel het jaar door optreden!

 


Controleer uw huisdier regelmatig op vlooien. U zoekt hierbij naar vlooienuitwerpselen, vlooien zijn namelijk zeer snel en kunnen zich goed verstoppen. De uitwerpselen zien er uit als zwarte korreltjes in de vacht die met een beetje water rood oplossen. Sommige katten met vlooien lijken helemaal geen last of jeuk te hebben, maar toch zijn vlooien schadelijk voor de gezondheid. Doordat vlooien zich voeden met bloed, kunnen ze ziektes van hun vorige gastheer overbrengen en een ernstige bloedarmoede veroorzaken. Bij jonge dieren kan dit erge verzwakking veroorzaken met soms sterfte tot gevolg. Daarnaast kunnen vlooien onze huisdieren besmetten met lintwormen.

 

Veel katten zijn allergisch aan het speeksel van de vlo. Dergelijke vlooienallergie gaat gepaard met erge jeukklachten en vaak ook haaruitval. Niet alleen onze huisdieren, maar ook mensen kunnen erge jeuk krijgen van vlooienbeten. Om een vlooienplaag te voorkomen is een goede preventie belangrijk. Er zijn tal van ontvlooiingsproducten op de praktijk verkrijgbaar onder de vorm van pipetjes, halsbanden en tabletten. Ook om de omgeving te behandelen, hebben we producten voorhanden.

> Terug naar overzicht


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK