Ontwormen

 

hond2.jpg

Het regelmatig ontwormen van uw kat is belangrijk voor de gezondheid van het dier en ter bescherming van uzelf. Lintwormen en spoelwormen kunnen een grote weerslag hebben op de algemene conditie van uw dier.

 

Gewichtsverlies, slechte vachtconditie, plattere stoelgang tot diarree en braken zijn de meest voorkomende klachten bij een wormbesmetting. Kittens zijn erg gevoelig voor worminfecties en voor hen kan een massale besmetting zelfs levensbedreigend zijn. Omdat kittens bijna steeds wormen meekrijgen via de moedermelk adviseren we een ontworming om de 3 weken bij kittens vanaf de leeftijd van 3 weken. Vanaf 3 maanden leeftijd is een maandelijkse ontworming voldoende tot de leeftijd van een half jaar. Bij een volwassen kat laten we 1 tot 4 keer per jaar ontwormen afhankelijk van het besmettingsrisico bij uw dier. Voor binnenhuiskatten is 1 keer per jaar voldoende, voor buitenkatten 4 keer per jaar.

 

 

Overdracht kan gebeuren door het eten van rauw vlees, door vlooien, door het eten van ratten, muizen of vogels en door het contact met uitwerpselen van soortgenoten. In geval van jonge kinderen in het gezin is 4 keer per jaar ontwormen het absolute minimum! Mensen kunnen tevens besmet worden met deze wormen. Kleine kinderen zijn vatbaarder doordat ze op de grond kruipen, hun handjes in hun mond steken, in de zandbak spelen die vaak als toilet wordt gebruikt door katten,… Ook mensen met een verminderde afweer zijn vatbaarder om besmet te worden. Vraag advies in onze praktijk wat het beste ontwormingsproduct en ontwormingsschema is voor uw kat.

> Terug naar overzicht


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK