Het overlijden van uw kat

 

kat6.jpg

Een huisdier is voor vele mensen een belangrijk en geliefd lid van het gezin. Daarom is het moeilijk om hen ouder te zien worden en sterven. Helaas komt dit moment soms erg onverwacht bij een ongeval of plotse ziekte, waarbij u als eigenaar plots het verlies van uw huisdier moet verwerken zonder enige voorbereiding.

 

In andere gevallen is de gezondheidssituatie van de kat soms hopeloos en bestaan er geen behandelingsmogelijkheden meer om het dier een goede levenskwaliteit te bieden. Dan kan u als eigenaar de beslissing nemen om uw dier te laten inslapen. Wij vinden het erg belangrijk dat we u hierbij goed begeleiden en willen u steunen in deze moeilijke periode. U kan bij ons steeds terecht met vragen omtrent euthanasie van uw huisdier. U kan uw kat bij ons op de praktijk of thuis laten inslapen.

 

We bespreken met u hoe de euthanasie zal verlopen en u krijgt de keuze of u uw kat laat begraven of cremeren. Begraven kan op een speciaal dierenkerkhof of bij u thuis in de tuin. Aan dit laatste zijn wel een hele hoop maatregelen verbonden (raadpleeg hiervoor uw gemeentebestuur). Voor crematie bestaan er verschillende mogelijkheden, elk met hun eigen kostprijs. U kan uw dier bij de dierenarts laten ophalen door een erkende firma. Het dier wordt met een discrete koelwagen opgehaald en gecremeerd.

 

U kan ook kiezen voor een crematie in een huisdierencrematorium. Wanneer u dit wenst, kunt u nadien de as van uw huisdier terug bezorgd krijgen waarbij u een ruime keuze heeft van urnes, kettinghangertjes,... Het crematorium haalt het overleden dier bij de dierenarts of eigenaar op. De eigenaar kan het dier ook zelf naar het crematorium brengen na afspraak.
Heeft u nog vragen omtrent het overlijden van uw dier, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

> Terug naar overzicht

 


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Info

 

Naam: Dierenarts Michel Baets

Straat: Stenenmolenstraat 8

Gemeente: 9255 Opdorp

Tel: 052/34.23.19

GSM: 0475/62.44.32

 

E-mail: michel.baets@skynet.be               

 

 

MAATREGEL COVID-19 

DE PRAKTIJK BLIJFT OPEN

CONSULTATIE NA TELEFONISCHE AFSPRAAK